·  TEL. 934 782 401 · EMAIL a8047492@gmail.com
 · 

Projectes i realitats


2 Fotos

Escola Sostenible


L'Institut Ribera Baixa forma part de la XESC (xarxa d'escoles sostenibles de Catalunya). Aquest projecte va ser aprovat en claustre al 2005 i es renova cada tres anys. L'objectiu del projecte és la conscienciació de tota la comunitat educativa per què participi en la cura i millora del medi ambient més proper.

Per portar endavant aquest projecte existeix, al centre, una comissió de professors i alumnes (delegats verds) que es reuneix periòdicament.

 

També comptem amb el suport i assessorament del departament de medi ambient del municipi i la contribució inestimable dels conserges, així com la participació puntual d'alguns professors i l'equip directiu.

 

Cada curs, el nostre calendari de treball comença amb la confecció de la comissió d'escola verda. Amb ells fem reunions, acordem accions, revisem l'estat dels contenidors i proposem noves idees.

 

En tot aquest temps ens hem esforçat a portar a terme accions sostenibles amb el medi ambient més proper i a desenvolupar alguns projectes com:

 

  • L'auditoria de l'aigua i per la qual vam obtenir la distinció “aquesta escola té el cor d'aigua”.
  • La separació selectiva de residus.
  • Estalvi i aprofitament del paper.
  • Participació en trobades d'escoles verdes.
  • Diversos projectes com la construcció del jardí de planta mediterrània, el projecte d'innovació “del ciment al jardí” i el projecte de l'hort “Yes, we plant”.

 

Si ens voleu seguir de més a prop, ho podeu fer a través del nostre bloc.